دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ |۲۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 25, 2024
تصاویر/ مراسم رونمایی از کتاب فلسفه علم اصول

حوزه/ منتخب مجلس خبرگان رهبری با تقدیر از تالیف کتاب فلسفه علم اصول گفت: با تدوین کتاب فلسفه علم اصول اولین کتاب در زمینه فلسفه علم اصول به صورت منظم، منسجم و مبسوط با ساختاری مشخص و برخوردار از استدلال های کافی و عمیق انجام گرفته است.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» حجت الاسلام والمسلمین  احمد مبلغی روز پنجشنبه  در آیین رونمایی از کتاب فلسفه علم اصول تالیف آیت الله صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه در قم افزود: کتاب مذکور اثری غنی، دقیق وبرخوردار از استدلال های محکم، قوی و همراه با ارائه دیدگاه های مختلف است و تالیف چنین آثاری از افتخارات حوزه های علمیه است.

وی ادامه داد:  مناسب است چکیده کتاب فلسفه علم اصول به عنوان منبع درسی در حوزه های علمیه انجام بگیرد.

منتخب مردم در مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: آنچه که تا به حال بوده تنها یک نگاه پیش درآمدی و ارایه سرفصل های کلی از علم اصول بوده است، ولی ورود در خود فلسفه اصول به صورت استدلالی و تبدیل آن به ساختار و کتاب برای اولین بار اتفاق افتاده است.

 وی گفت: حوزه علمیه قم پیشتاز طرح فلسفه علم اصول است که در یک روند تکاملی و تصاعدی انتقال به خارج از کشور پیدا کرده است و مورد استفاده متفکران عالم اسلام قرار گرفته است.

حجت الاسلام والمسلمین  مبلغی بیان داشت: ما امروز با تالیف این کتاب متقن فلسفه علم اصول، شاهد هستیم که از آن کوشش نخستین و توصیف گرایانه پیش درآمدی، گامی به جلوتر گذاشته است و کتابی در خور توجه و عمیق به جامعه علمی و محققان عرضه می شود.

استاد حوزه علمیه قم گفت: در ارتباط با دانش علم اصول، سه حوزه مطالعاتی از بیرون برای آن می توان در نظر گرفت که عبارتند: تاریخ علم اصول، متدولوژی استفاده از قواعد اصولی در استنباط (که یک مبحث فلسفه فقهی است) و سومین حوزه فلسفه اصول است.

حجت الاسلام والمسلمین  مبلغی اظهار داشت: تاریخ علم اصول به صورت کامل و دقیق هنوز تحلیل و تحریر نشده است.

استاد حوزه علمیه قم گفت: تاریخ علم اصول، افق های گسترده ای را فراروی محققان  باز و زمینه افزایش ابداع ها و ابتکارات در این عرصه را فراهم می آورد.

حجت الاسلام والمسلمین  مبلغی اظهار داشت: اگر تاریخ اندیشه ای علم اصول تدوین گردد،  روند ابداع و ابتکار و نظم بخشیدن به اصول و ساختار آن، سرعت بیشتری پیدا خواهد کرد.

وی ادامه داد: تاریخ تحلیلی علم اصول، منبعی برای پاسخ گویی به شبهه عدم مشروعیت علم اصول است؛  که اخباریان به آن دامن می زدند.

 رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس ادامه داد: آلیت علم اصول از مباحث دیگری است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد. سوال این است،  آیا علم اصول توانسته، نقش آلی بودن خود را نسبت به فقه به درستی ایفاء کند؟  یا باید در مسیر خانه تکانی، تنقیح و بازسازی برای ایفای این  نقش قرار گیرد و از این رهگدر بتواند ابزاری در خدمت به فقه به ویژه در مواجه با مسائل پیچیده امروز، قرار گیرد.

 

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha